Dr. Joost de Graaf

Dr. Joost de Graaf

Medisch specialist

Joost de Graaf (1966) werkt sinds 2001 als traumachirurg in Friesland

Hij maakt deel uit van de Coöperatie Heelkunde Friesland. Hij is opgeleid in Utrecht, alwaar hij ook de vervolgopleiding tot traumachirurg heeft gevolgd in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Als traumachirurg behandelt hij alle denkbare botbreuken, inclusief breuken van de wervel. Als traumachirurg is hij daarnaast verantwoordelijk voor de eerste opvang en behandeling van ernstig gewonde patiënten na een ongeval.

Speciale interesse heeft hij voor de behandeling van (top)sporters. Hij heeft zitting in de medische staf van eredivisie bvo Cambuur en eredivisie basketbalvereniging ARIS. Ook heeft hij zitting in het bestuur van de koninklijke vereniging De Friesche Elfsteden.

Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in het uitvoeren van Medische Expertises. Deze voert hij sinds 2017 uit in zijn eigen expertisecentrum: Medisch Expertise Centrum Noord. Als lid van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage heeft hij inmiddels een ruime ervaring met het uitvoeren van medische expertises. Hij geeft ook onderwijs aan juristen en medisch adviseurs over de trauma chirurgische aspecten bij een medische rapportage.